Samenwerking Bouman ggz en Pameijer

Positief gezamenlijk advies samenwerking Bouman GGz & Pameijer

De cliëntenraden van Bouman GGz en Pameijer SP kregen in juli 2010 een adviesaanvraag over samenwerking van Bouman GGz (verslavingszorg) en Pameijer. Beide organisaties willen gebruik maken van elkaars expertise en de samenwerking verbeteren.

Veel cliënten krijgen zorg van beide organisaties en samenwerken kan bijvoorbeeld de deskundigheid vergroten, er kan efficiënter worden gewerkt en de kwaliteit van zorg zou dan kunnen verbeteren voor cliënten.

De cliëntenraden hebben regelmatig contact via het Platform Cliëntenraden Rijnmond en hadden vlak voor de adviesaanvraag al een afspraak gepland om het over herstel en empowerment te hebben. Het voornemen om te gaan samenwerken werd dan ook door beide cliëntenraden goed ontvangen.

De cliëntenraden adviseerden geven daarom een positief advies op het voornemen tot samenwerking. Er zijn nog vragen en opmerkingen geplaatst over o.a. de evaluatie van de samenwerking en het tijdpad. Ook wijzen de cliëntenraden de organisaties op de kansen voor samenwerking op het gebied van empowerment, herstel en ervaringsdeskundigheid. Tot slot vinden de cliëntenraden dat er bij samenwerking op cliëntniveau altijd met de cliënt moet worden gesproken in plaats van over de cliënt.