Uitje efteling clientenraad SP 18 augustus 2012

We vertrokken om 10.00 uur met 19 raadsleden met PeeWee tours naar de Efteling. We kwamen om 11.00 aan en we hadden een prachtige dag voor ons, de zon scheen volop. We moesten even wachten tot de toegangskaarten geregeld waren, maar om ongeveer 11.30 konden we het park betreden. De meesten gingen eerst naar de attractie Joris en de Draak, het in de rij staan van ruim een half uur was zeker de moeite waard.

Na deze attractie hadden we afgesproken bij een restaurant voor de uitgebreide lunch. Na de lunch gingen we in de attractie Vogel Rok weer een achtbaan maar nu in het donker.  Tenslotte waren de meesten het over eens om een verfrissende ervaring op te doen in de wildwaterbaan Pirana, voor sommige een leuke maar ook natte ervaring.

Om 15.00 hadden we afgesproken bij het restaurant om een drankje te nuttigen en onze belevenissen uit te wisselen. Om 16.00 ging een grote groep naar Droomvlucht, daar moesten we lang in de rij staan en waar we al bang voor waren toen we bijna aan de beurt waren, ja hoor storing. Het was toen 16.35 uur en we moesten 17.00 bij de bus zijn, maar om ongeveer 16.45 konden we er toch in. We moesten flink doorlopen om toch nog mee te kunnen met de bus waar we om 17.15 uur waren.  Alleen we waren Johan Baars kwijt, die dacht een kortere weg te nemen,  en struikelde, viel en kreeg een hoofdwond. Uiteindelijk gingen Leonie en Jan met de ambulance met hem mee naar het ziekenhuis.

De rest van de groep ging uiteindelijk omstreeks 18.30 naar restaurant vd Valk in Gilze Rijen. Daar hebben we lekker gegeten, al vonden sommigen dat het eten beter kon. We vertrokken om 20.30 uit Gilze Rijen en we waren omstreeks 21.30 uur weer op de Crooswijksesingel 66.

Hendrik-Jan Poort