Overeenkomst voedingsgeld 2013

Zoals elk jaar is Cliëntenraad Pameijer SP weer bezig geweest met het voedingsgeld.

Het voedingsgeld wordt € 6,33 per dag gebaseerd op NIBUD-norm voor 2013 Let op!

Vul ook onze enquete in.

 

Het voedingsgeld wordt € 6,33 per dag gebaseerd op NIBUD-norm voor 2013 (kosten volwassen man, o.b.v. eenpersoonshuishouden, wat geldt voor alle bewoners van Pameijer i.v.m. van gezonde leefstijl)

 

Bron: http://www.nibud.nl/uitgaven/huishouden/voeding.html

 

Dit is alleen voor voeding. Alle managers zijn geïnformeerd over dit bedrag en jullie zullen zo snel mogelijk je voedingsgeld volgens de afspraken die jullie erover gemaakt hebben ontvangen. Hieronder nog een keer de eerdere afspraken die Pameijer en de Cliëntenraad in 2008 overeen zijn gekomen:

 

  • Voedingsgeld is bestemd voor voeding;
  • Voeding is onderdeel van de gezondheid en hiermee een onderdeel van de aandachtsgebieden van ‘Schalock en Alonso’, de ondersteuningsmethodiek van Pameijer. Gezonde voeding en dus de manier van omgaan met en besteding van het voedingsgeld kan zo nodig in het begeleidingsplan worden opgenomen; uiteraard in wederzijds overleg;
  • Voedingsgeld of voeding kan nooit als gedragsregulatie worden gebruikt;
  • Om rehabilitatie en zelfredzaamheid te versterken wordt het beheer van het voedingsgeld zo veel mogelijk bij de cliënt gelaten, maar zoals hierboven staat is gezonde voeding een begeleidingsitem;
  • Wanneer vanuit de aard van de voorziening op grond van de doelgroep voedingsgeld wordt gebruikt om voeding voor de gehele groep vanuit de voorziening te regelen wordt dit schriftelijk vastgelegd.

Als het voedingsgeld niet juist wordt verstrekt, meldt dit dan direct aan ons. Wij hebben namelijk met Jan Meenderink, verantwoordelijk directeur Financiën, en Jan Alblas, aanspreekpunt Cliëntenraad SP en directeur Pameijer, afgesproken dat er dan direct actie zal worden ondernomen om dit te verbeteren.