RSS feed

Uitleg: RSS feed, wat is het?

De term RSS staat voor Really Simple Syndication, het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete sites, blogs of van bekende nieuwssites.

Een RSS feed is een manier om informatie beschikbaar te maken en te distribueren voor een groot bereik van afnemers online, ook wel web syndicatie genoemd.

 

Voordelen van RSS feeds

  • Het bespaart zoektijd, als er nieuwe berichten zijn krijgt u automatisch een melding en kan u een voorvertoning lezen van het artikel. U hoeft niet meer al de websites af te gaan om te kijken of er nog nieuws is en u kan zelf beslissen of het artikel interessant genoeg is om echt te bezoeken op de website. 
  • U krijgt snel een overzicht van de informatie over uw interesse-gebied.
  •  De inhoud wordt er eenvoudig aangeboden, met een link naar het volledige artikel op de website. En zo kan de gebruiker zijn eigen vormgeving bepalen van het te lezen artikel. De RSS-reader kan hierop worden ingesteld.
  •  De RSS-feeds waarop u bent geabonneeerd hebben geen last van spam. Er kunnen geen ongewenste spamberichten worden verstuurd naar een feedreader. U bepaalt namelijk zelf van welke websites u informatie ontvangt.
  • In de meeste RSS-readers kunt u artikelen bewaren, doorsturen en delen via social media.

RSS reader

Een RSS-reader is een online of offline reader waarin de links en previews van artikelen worden getoond waarop u bent geabonneerd. Een RSS-reader wordt ook wel een aggregator of nieuwslezer genoemd.

Voordat het nieuwsbericht in de RSS-reader staat moet u zich wel eerst abonneren op een RSS-feed van uw favoriete website zodat deze in je reader komt. Deze feed wordt vaak aangegeven met een oranje icoontje.

voorbeelden rss readers:

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van clientenraad sp ? Klik hier

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Really_Simple_Syndication